Биохими (лекц)
№ | Сэдэв | Цаг |
1 | Удиртгал. Биохимийн шинжлэх ухааны судлах зүйл. Энгийн уураг, бүтэц | 2 |
2 | Нийлмэл уураг. Гол төлөөлөгчид: нуклеопротеид, хромопротеид, гликопротеид, фосфопротеид, липопротеид | 2 |
3 | Ферментийн биохими | 2 |
4 | Витамины биохими | 2 |
5 | Бодис энергийн солилцооны үндсэн замууд, исэлдэн фосфоржих үйл явц | 1 |
6 | Эрдсийн солилцоо (макро ба микро элементүүд) | 1 |
7 | Уураг, аминхүчлийн солилцоо | 2 |
8 | Нүүрсус. Энгийн ба нийлмэл нүүрсус, Нүүрсусны солилцоо: боловсролт ба шимэгдэлт | 2 |
9 | Хүчилтөрөгчтэй ба хүчилтөрөгчгүй орчны исэлдэлт | 2 |
10 | Өөх тос. Энгийн ба нийлмэл өөх тос, Өөх тос, түүний солилцоо: боловсролт ба шимэгдэлт | 2 |
11 | Триглицеридын задрал ба нийлэгжилт, ханасан ба ханаагүй өөхний дээд хүчлийн исэлдэлт ба нийлэгжилт, фосфолипидын задрал ба нийлэгжилт | 2 |
12 | Бодисын солилцооны зохицуулга, дааврын биохими, дохиолол дамжих замууд. Дааврын ангилал, үйлчлэлийн механизм | 2 |
13 | Төвийн болон захын булчирхайн даавруудын бүтэц, үйлчлэлийн механизм, бодисын солилцооны зохицуулгад оролцох нь | 2 |
Биохими (дадлага)
№ | Сэдэв | Цаг |
1 | Уураг аминхүчил таних өнгөт урвалууд Уургийн физик, химийн шинж чанар | 4 |
2 | Нуклеопротеидын бүрэлдэхүүн хэсгүүдийг тодорхойлох | 4 |
3 | Фермент илрүүлэх. | 4 |
4 | Тосонд уусдаг витаминууд. Хүнсний ногоонд С витамин тодорхойлох | 4 |
5 | Усанд уусдаг витамины биохими | 4 |
Ходоодны шүүсний хүчиллэг тодорхойлох | 4 | |
6 | Амилаза ферментийн идэвхийн нэгж тодорхойлох | 4 |
8 | Цусны глюкозын түвшин тодорхойлох. Нүүрсуснаас үүсэх энергийн тооцоо хийх | 4 |
9 | Цийдмэгжих үйл явцыг судлах | 4 |
10 | Өөх тосноос үүсэх энергийн тооцоо хийх | 4 |
11 | Даавар илрүүлэх сорилууд | 4 |
12 | Бодисын солилцооны эцсийн ба завсрын бүтээгдэхүүн шээсэнд тодорхойлох | 4 |