Эмнэлзүйн биохими

Эмнэлзүйн биохими (лекц)

СэдэвЦаг
1Удиртгал. Клиникийн биохимийн лабораторийн зохион байгуулалт, үйл ажиллагаа, тоног төхөөрөмж.2  
2Уургийн солилцооны клиник химийн үндэс2
3Нүүрс усны солилцооны клиник химийн үндэс2
4Липидийн солилцооны клиник химийн үндэс2
5Клиник энзимологийн үндэс2
6Ус, давсны ба эрдсийн солилцооны клиник химийн үндэс2
7Цусны хүчил-суурийн байдлын үзүүлэлтүүд2
8Даавар-медиаторын солилцооны зарим үзүүлэлтүүд2

Эмнэлзүйн биохими (дадлага)

СэдэвЦаг
1Лабораторийн аюулгүйн ажиллагааны дүрэм. Багажийн шинжилгээний зарчим4
2Анализаторт нийт уураг, альбумин тодорхойлох аргад суралцах4
3Цусны ийлдсэнд сахар тодорхойлох арга зүй, шээсэнд сахар илрүүлэх4
4Ийлдсэнд нийт холестерин, триглицерид  тодорхойлох арга зүй4
5Цусны ийлдсийн АсАТ, АлАТ тодорхойлох арга зүй4
6Эрдэс (Na, K, Ca, CI) тодорхойлох4
7Хүчил суурийн шинжилгээний үзүүлэлтүүдийг тодорхойлох4
8Даавар тодорхойлох арга зүй4