Эрүүл физиологи 2 (лекц)
№ | Сэдэв | Цаг |
1 | Судасны бүтэц, ангилал, үүрэг, гемодинамикийн хуулиуд, цусны эргэлтийн зохицуулга, хэсэг газрын зохицуулга,бичил эргэлтийн тогтолцоо | 2 |
2 | Амьсгалын физиологи, үе шат гадаад амьсгал, уушиг цус хоёрын хооронд явагдах хийн солилцоо, цусаар хий тээвэрлэгдэх үндсэн хэлбэрүүд, механизм,эдийн амьсгал, амьсгалынзохицуулга | 2 |
3 | Хоолболовсруулахэрхтнийүүрэг, Амныхөндийдхоолболовсрох нь, шүлснийнайрлага, ялгарахмеханизм, зажлах, залгихмеханизм, ходооднышүүрлийн эсүүд, ходоодны шүүснийнайрлага, үндсэн ферментүүд, шүүрлийн зохицуулга | 2 |
4 | Хоол боловсруулах тогтолцоо. Нарийн гэдсэнд хоол боловсрох, нарийнгэдэснийшүүрэл ялгарах механизм,найрлага, зохицуулга, хананцрынхоолболовсруулалт, нойрбулчирхайншүүрэл, цөс үүсэх, бүдүүнгэдсэнд хоол боловсрох, шимэгдэлт, түүний хэлбэрүүд, механизм | 2 |
5 | Бодисынсолилцооныфизиологи:Уураг,өөхтос, нүүрсус,аминдэм,эрдэсдавснысолилцоо,зохицуулгаэнергийнсолилцоо | 2 |
6 | Ялгаруулахэрхтнийүүрэг, Бөөрнийнефроныбүтэц, шээсүүсэхүешат, механизм, түүдгэнцэрийнфилтраци, сувганцарынэргэншимэгдэлт, шүүрэл, шээсөтгөрүүлэхсөрөгурсгалынтогтолцоомеханизм, үүрэг, эцсийншээснийнайрлага, ялгарахмеханизм, бөөрний дотоод шүүрлийн үүрэг, бөөрнөөс ялгарах биологийн идэвхит бодис, тэдгээрийн үүрэг | 2 |
7 | Хүчил шүлтийн тэнцвэрийн физиологи. Дотоод орчны буферын тогтолцоо, амьсгалын тогтолцооны хүчил суурийн тэнцвэрийн зохицуулгын үүрэг, хүчил суурийн тэнцвэрийн зохицуулганд бөөр, бусад эрхтнүүдийн гүйцэтгэх үүрэг, хүчил суурийн тэнцвэрт байдлын физиологийн үндсэн үзүүлэлтүүд | 2 |
8 | Нөхөн үржихүйн физиологи, Хөдөлмөрийн физиологи | 2 |
Нийт | 16 |
Эрүүл физиологи 2(дадлага)
№ | Сэдэв | Цаг |
1 | Цусны дүрст элемент, гемотокрит, гемоглобин. Кардиограф. Станиусын туршлага. ЭКГ хийх Зүрх чагнах, хил хязгаар тодорхойлох. Артерийн даралт, судасны лугшилт тодорхойлох | 4 |
2 | Семинар 1. Дотоод шүүрлийн тогтолцоо, цусны физиологи, Цусны эргэлтийн физиологи | 4 |
3 | Гадаад амьсгалын үйл ажиллагааны үзүүлэлтүүд УАБ-тодорхойлох, нөөц эзэлхүүн тодорхойлох, спирометрийн арга, Дондерсийн загвар, Штанг-Генчийн сорил. Уушиг чагнах тогших. Уушиг чагнах тогших. Ялгаруулах эрхтэн тогтолцооны физиологи | 4 |
4 | Семинар 2.Амьсгалын эрхтэн тогтолцооны физиологи, Ялгаруулах эрхтэн тогтолцооны физиологи | 4 |
5 | Ходооднышүүснийхүчиллэгтодорхойлох, нойрбулчирхайнферментийнүйлчлэлтодорхойлох, Тосондцөснийүйлчлэлүзэх, | 4 |
6 | Семинар 3.Хоол боловсруулах эрхтний физиологи. | 4 |
7 | Бодис энергийн солилцоо, амин дэм. Үндсэнсолилцоогтодорхойлж, хоолныдэгзохиох, энерги зарцуулалтыг тооцох | 4 |
8 | Семинар 4. Бодисын солилцооны физиологи | 4 |
Нийт | 32 |