Эмнэлзүйн биохими (лекц)
№ | Сэдэв | Цаг |
1 | Удиртгал. Клиникийн биохимийн лабораторийн зохион байгуулалт, үйл ажиллагаа, тоног төхөөрөмж. | 2 |
2 | Уургийн солилцооны клиник химийн үндэс | 2 |
3 | Нүүрс усны солилцооны клиник химийн үндэс | 2 |
4 | Липидийн солилцооны клиник химийн үндэс | 2 |
5 | Клиник энзимологийн үндэс | 2 |
6 | Ус, давсны ба эрдсийн солилцооны клиник химийн үндэс | 2 |
7 | Цусны хүчил-суурийн байдлын үзүүлэлтүүд | 2 |
8 | Даавар-медиаторын солилцооны зарим үзүүлэлтүүд | 2 |
Эмнэлзүйн биохими (дадлага)
№ | Сэдэв | Цаг |
1 | Лабораторийн аюулгүйн ажиллагааны дүрэм. Багажийн шинжилгээний зарчим | 4 |
2 | Анализаторт нийт уураг, альбумин тодорхойлох аргад суралцах | 4 |
3 | Цусны ийлдсэнд сахар тодорхойлох арга зүй, шээсэнд сахар илрүүлэх | 4 |
4 | Ийлдсэнд нийт холестерин, триглицерид тодорхойлох арга зүй | 4 |
5 | Цусны ийлдсийн АсАТ, АлАТ тодорхойлох арга зүй | 4 |
6 | Эрдэс (Na, K, Ca, CI) тодорхойлох | 4 |
7 | Хүчил суурийн шинжилгээний үзүүлэлтүүдийг тодорхойлох | 4 |
8 | Даавар тодорхойлох арга зүй | 4 |