Мэргэжлийн суурь ур чадвар (лекц)
№ | Сэдэв | Цаг |
1 | Эрүүл амьдрах ухааны тухай ойлголт | 1 |
2 | Анагаахын мэргэжилтэний мөн чанар, үнэ цэнэ | 1 |
3 | Эмч, сувилагчийн ажлын уялдаа холбоо, нөлөөлөх хүчин зүйл | 1 |
4 | Анагаахын ба Сувилахуйн мэргэжилтэний дүр төрх | 1 |
5 | Чадварын тухай ойлголт : Гадаад ба Дотоод чадвар | 1 |
6 | Халдварын тухай ойлголт, сэргийлэлт, эрүүл мэндийн байгууллагын хог хаягдал | 1 |
7 | Антисептик,Асептикийн тухай ойлголт | 1 |
8 | Амин үзүүлэлт, түүнийг хэмжихэд анхаарах зүйл | 1 |
9 | Гардан ажилбар гүйцэтгэх дэг жаяг, арга зүй , | 1 |
10 | Үйлдлээ тайлбарлахын ач хоблогдол | 1 |
11 | Эмийн бодис биед дамжуулах, арван зөвийн дүрэм | 1 |
12 | Багаар ажиллахын ач холбогдол, үр нөлөө | 1 |
13 | Үрэвслийн үед хэрэглэх жин, бигнүүрийн тухай | 1 |
14 | Асуудлыг тодорхойлох, шийдвэр гаргах, шийдвэрлэх чадвар | 1 |
15 | Гардан ажилбар хийх үед гарч болзошгүй алдаа, хүндрэлээс сэргийлэх нь | 1 |
16 | Эрүүл мэндийн байгууллагад дадлага хийх анхны гараа | 1 |
Мэргэжлийн суурь ур чадвар (дадлага)
№ | Сэдэв | Цаг |
1 | Мэргэжлийн суурь ур чадварын тухай ойлголт, багаар ажиллах арга зүй, гар угаах, бээлий өмсөх арга зүй | 2 |
2 | Мониторингийн үзүүлэлт, захын судсанд хүчилтөрөгч тодорхойлох арга зүй | 2 |
3 | ЭМБ-ын онцлог, халдварын тухай ойлголт, аюултай хог хаягдал | 2 |
4 | Амин үзүүлэлтийн тухай ойлголт, амьсгал тоолох, халуун хэмжих | 2 |
5 | Судасны лугшилт тоолох, цусны даралт хэмжих | 2 |
6 | Ариун зүү тариуртай харьцах, туншлаас эмийн бодис соруулах, арьсан дотор тарилга хийх арга зүй | 2 |
7 | Арьсан дор тарилга хийх арга зүй | 2 |
8 | Булчин тарилга хийх арга зүй, флаконтой эмийн бодис соруулах | 2 |
9 | Уян зүү тавих, судас тарилга хийх арга зүй | 2 |
10 | Судас хатгах, судаснаас цус авах, дусал тариа угсрах | 2 |
11 | Үрэвслийн тухай ойлголт, бумба тавих арга зүй | 2 |
12 | Гич, халуун хүйтэн жин бигнүүр тавих арга зүй | 2 |