Органик хими

Органик хими хичээлийн сэдэвчилсэн төлөвлөгөө (ШТС)

Лекцийн хичээлийн сэдэвЦаг
1Органик химийн үндсэн ойлголт, нүүрсустөрөгчдийн ерөнхий шинж2
2Амьтны ба ургамлын  гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүний химийн  найрлага, шинж чанар2
3Энгийн функциональт бүлэг  нэгдлүүдийн хүнсний хими2
4Липидийн хүнсний хими (энгийн липид)2
5Хүнсний тос, тосоор баялаг хүнсний хими (липид)2
6Уургаар баялаг хүнсний хими (аминхүчил)2
7Уургаар баялаг хүнсний хими (уураг)2
8Нүүрс усны хүнсний хими (энгийн нүүрс ус)2
9Нүүрс усны хүнсний хими (нийлмэл нүүрс ус)2
10Витаминаар баялаг хүнсний хими2
11Биологийн идэвхт нэгдлүүдийг агуулсан хими2
12Хүнсний  зарим  нэмэлт бодисууд,  хоруу чанар (пестицид)2
 Дадлагын хичээлийн сэдэв 
1Органик химийн судлах зүйл, үндсэн ойлголтууд, нүүрсустөрөгчид4
2Хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний найрлагыг бүрдүүлэгч үндсэн нэгдлүүд, тэдгээрийг тодорхойлох аргууд4
3Энгийн функциональт бүлэг  нэгдлүүдийн хүнсний хими4
4Карбоксил  бүлэгт   нэгдлүүд болон энгийн липид агуулсан хүнсний химийн найрлага4
5Нийлмэл липидийн хүнсний хими4
6Уургийн үндсэн бүтэц болох амин хүчил агуулсан хоол хүнс4
7Уураг болон уураглаг  хоол хүнсний химийн найрлага4
8Нүүрс усны хүнсний хими (энгийн нүүрс ус)4
9Нүүрс усны хүнсний хими (нийлмэл нүүрсус)4
10Витаминаар баялаг хүнсний хими4
11Биологийн идэвхт нэгдлүүдийг агуулсан хими4
12Хүнсний нэмэлт бодисууд, пестицид, будагч бодис, тогтворжуулагч, үнэр амт оруулагч бодисууд4