Органик хими хичээлийн сэдэвчилсэн төлөвлөгөө (ШТС)
№ | Лекцийн хичээлийн сэдэв | Цаг |
1 | Органик химийн үндсэн ойлголт, нүүрсустөрөгчдийн ерөнхий шинж | 2 |
2 | Амьтны ба ургамлын гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүний химийн найрлага, шинж чанар | 2 |
3 | Энгийн функциональт бүлэг нэгдлүүдийн хүнсний хими | 2 |
4 | Липидийн хүнсний хими (энгийн липид) | 2 |
5 | Хүнсний тос, тосоор баялаг хүнсний хими (липид) | 2 |
6 | Уургаар баялаг хүнсний хими (аминхүчил) | 2 |
7 | Уургаар баялаг хүнсний хими (уураг) | 2 |
8 | Нүүрс усны хүнсний хими (энгийн нүүрс ус) | 2 |
9 | Нүүрс усны хүнсний хими (нийлмэл нүүрс ус) | 2 |
10 | Витаминаар баялаг хүнсний хими | 2 |
11 | Биологийн идэвхт нэгдлүүдийг агуулсан хими | 2 |
12 | Хүнсний зарим нэмэлт бодисууд, хоруу чанар (пестицид) | 2 |
Дадлагын хичээлийн сэдэв | ||
1 | Органик химийн судлах зүйл, үндсэн ойлголтууд, нүүрсустөрөгчид | 4 |
2 | Хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүний найрлагыг бүрдүүлэгч үндсэн нэгдлүүд, тэдгээрийг тодорхойлох аргууд | 4 |
3 | Энгийн функциональт бүлэг нэгдлүүдийн хүнсний хими | 4 |
4 | Карбоксил бүлэгт нэгдлүүд болон энгийн липид агуулсан хүнсний химийн найрлага | 4 |
5 | Нийлмэл липидийн хүнсний хими | 4 |
6 | Уургийн үндсэн бүтэц болох амин хүчил агуулсан хоол хүнс | 4 |
7 | Уураг болон уураглаг хоол хүнсний химийн найрлага | 4 |
8 | Нүүрс усны хүнсний хими (энгийн нүүрс ус) | 4 |
9 | Нүүрс усны хүнсний хими (нийлмэл нүүрсус) | 4 |
10 | Витаминаар баялаг хүнсний хими | 4 |
11 | Биологийн идэвхт нэгдлүүдийг агуулсан хими | 4 |
12 | Хүнсний нэмэлт бодисууд, пестицид, будагч бодис, тогтворжуулагч, үнэр амт оруулагч бодисууд | 4 |