Хүнсний биохими

Хүнсний биохими (лекц)

СэдэвЦаг
1Удиртгал. Хүнсний химийн хичээлийн судлагдахуун2
2Сүү, сүүн бүтээгдэхүүний хими2
3Мах, махан бүтээгдэхүүний хими2
4Үр тариа, гурилан бүтээгдэхүүний хими2
5Хүнсний ногоо, жимсний хими2
6Хүнсний тос, тосоор баялаг хүнсний хими2
7Ус ба мөс2
8Хүнсний үнэр, амтны хими2
9Хүнсний нэмэлт бодисууд2
10Хүнсний бүтээгдэхүүн боловсрох явц дах нүүрс усны хувирал2
11Хүнсний бүтээгдэхүүн боловсрох явц дах өөх тосны хувирал2
12Хүнсний бүтээгдэхүүн боловсрох явц дах уургийн хувирал2

Хүнсний биохими (дадлага)

СэдэвЦаг
1Лабораторийн аюулгүйн ажиллагааны дүрэм, түгээмэл хэрэглэгддэг бодис урвалжийн тооцоо хийж уусмал найруулах4
2Хүнсний бүтээгдэхүүн дэх нүүрс усыг шинжлэх аргууд, Цардуулын задралын бүтээгдэхүүний ангижирсан сахарыг динитросалицилын хүчлийн аргаар тодорхойлох4
3Хүнсэнд фермент илрүүлэх4
4Хүнсний бүтээгдэхүүн дэх өөх тосыг шинжлэх аргууд, хүнсний өөх тосны бүлэглэлийг нимгэн үет хроматографийн аргаар тодорхойлох4
5Хүнсний бүтээгдэхүүнд агуулагдах усны хэлбэрүүд, холбоот ба чөлөөт ус, усны идэвхит чанар хүнсний бүтээгдэхүүний химийн хувиралд нөлөөлөх мэдлэг эзэмших4
6Махан бүтээгдэхүүнд нитрит тодорхойлох, хиамны давслагын хэмжээг тодорхойлох4
7Сүүний тослогийн хэмжээг бутирометрийн аргаар тодорхойлох, сүүн дэх хольцыг илрүүлэх сорил, сүүн бүтээгдэхүүний хүчиллэгийн хэмжээг титрийн аргаар тодорхойлох4
8Гурилын хольцийг тодорхойлох, гурилын цавуулагийг тодорхойлох, гурилан бүтээгдэхүүний содын хэмжээг тодорхойлох4
9Хүнсний бүтээгдэхүүний эрдэс бодисоор баяжуулах аргууд4
10Хүнсний өөх тосны цийдмэгжил4
11Хүнсний бүтээгдэхүүнд уураг илрүүлэх, азотын хэмжээг тодорхойлох4
12Хүнсний бүтээгдэхүүнд микро шимт бодисууд, витаминуудын агууламжийг үнэлэх аргуудтай танилцах. С витамины хэмжээ хүнсний бүтээгдэхүүний боловсруулалт, хадгалалтын хугацаанаас хамаарч өөрчлөгдөж байгааг үнэлэх. В бүлгийн витаминуудыг илрүүлэх чанарын анализ.4